elsőfokú figyelmeztetés

2020.04.29. 08:08

Zivatarokkal érkezik a hidegfront Veszprém megyébe

A reggeli, kora délelőtti óráktól kezdetben a Dunántúlon, majd délutántól már a Dunától keletre is többfelé kell számítani intenzívebb záporokra és zivatarokra – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Forrás: pixabay

A zivatarokat viharos széllökések (70-80 km/h), lokálisan nagyobb mennyiségű (helyenként akár 25-30 mm is lehet) csapadék, valamint kisebb szemű (1-2 cm) jégeső is kísérheti – teszik hozzá. A zivatarok miatt az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo előrejelzése szerint szerdán egy tőlünk északra található sekély ciklonhoz kapcsolódó hidegfront vonul át felettünk.

Eleinte néhány órás napsütésre van kilátás, majd a déli óráktól erősen megnövekszik a felhőzet, és többször számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra. A mérsékelt délnyugati szelet délutánra élénk északnyugati váltja.

A hőmérséklet csúcsértéke 20 Celsius-fok közelében lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!