időjárás

2020.06.08. 07:20

Felhős hétfővel indul a hét Veszprém megyében

Forrás: pixabay.com

Reggel, délelőtt a mérsékelt (10-25 km/h), nyugaton helyenként élénk ( 30-40 km/h) alappal fújó északnyugati szelet a nyugati medencében erős ( 40-50 km/h, eleinte 55 – 60 km/h ) lökések kísérhetik. Másutt az északnyugati szelet élénk (25-35 km/h). Délután a mérsékelt, többször megélénkülő északnyugati szél mellett a nyugati medence térségében egy-egy erősebb (40-45 km/h) széllökés lehet. Intenzívebb zápor esetén is átmenetileg 50 km/h fölé erősödhet a szél – nagyobb eséllyel szintén nyugaton. Az időszak első felében a Balatonnál nagyobbrészt erősen felhős időre van kilátás helyenként záporokkal. A déli óráktól már csökkenhet a felhőzet és a változóan felhős égbolt mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok itt is várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet a térség nyugati felében 21, 22, míg keleten 23, 24 fok körül alakul. Késő este 16, 17 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 20 fokos.

Fejfájás és migrén

A nyugati megyék fölé hétfőre megérkezik a hidegfront, ott az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet. – írja a met.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!