Gyenge marad a légmozgás

2021.02.22. 07:02

Sűrű köddel indul február utolsó hete Veszprém megyében

A rétegfelhőzet és köd az ország döntő részén feloszlik, ezt követően derült, napos idő várható csapadék nélkül – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Intézet.

20201125 Köd a bakonyban Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint hétfőn és kedden is sokáig kitarthat a reggeli köd, ebben az esetben nem lesz melegebb 5 Celsius-foknál. Gyenge marad a légmozgás, ha a köd mégis megszűnne, 10 Celsius-fok közelébe is melegedhetne a levegő délutánonként. A reggelek továbbra is fagymentesek maradhatnak.

A látási viszonyok a köd miatt sokfelé korlátozottak, a Dunántúl középső területein és a nyugati országrészben ködfoltokra és párásságra kell számítani, de a nyugati határszélen és Veszprém térségében 100 méter alatti látótávolságot jeleztek – figyelmeztet az Útinform.

Szerdától is számíthatunk reggeli köd- és párafoltokra. A fagymentes reggeleket követően napközben a hőmérséklet csúcsértéke akkor közelíti a 10 Celsius-fokot, ha nem lesz köd, egyébként marad az 5 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet.

Jelentősebb légköri front és időjárás-változás a hét végéig nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!