Vasárnap is készüljünk fel a felhőszakadásra Veszprém megyében!

A vasárnap első felében délen alakul ki eső, záporeső, zivatar. Délután aztán erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és északon sokfelé, délen elszórtan várhatók zivatarok, záporok. Felhőszakadás, jégeső is lehet. Élénk, a Dunántúlon erős lesz az északi, északnyugati szél. 31 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

veol.hu

Hétfő

Északnyugaton már csökken a felhőzet, és csak néhol alakul ki csapadék; ezzel szemben az ország nagy részén még erősen gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar. 24 és 30 fok közé esik vissza a hőmérséklet. A légmozgás élénk, helyenként erős lesz – írja a koponyeg.hu.

Kedd

A napsütést gomolyfelhők zavarják, de inkább már csak északkeleten fordul elő zápor. Az északi szél erős lesz. 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk.

ZIVATAROK

Vasárnap kezdetben elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti területein kell zivatarokra számítani, majd napközben ismét többfelé várható zivatar. A zivatartevékenység várhatóan a hétfőre virradó éjszaka is kitart.

Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-30 mm, helyenként akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol kisméretű jég, viharos (60-80 km/h, néhol ezt meghaladó sem kizárt) széllökés is társulhat a zivatarokhoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában