Időjárás

2023.10.21. 15:49

Megdőlt a napi melegrekord! Nem hiszed el, hány fok volt a Balatonnál pénteken

Lényegében nyárias meleget hozott október 20-a.

Veol.hu

Pénteken egészen megbolondult az időjárás. Októberben immár nem először. Október 13-án például Zircen 33 fokot mutatott a város központjában álló hőmérő. Egy héttel később, pénteken pedig konkrétan melegrekordok dőltek, de olyannyira, hogy még a legmelegebb hideg rekordja is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerin pénteken a péri reptér állomásán még a leghűvösebb órákban sem csökkent a hőmérséklet 19,5 fok alá, ezzel megdőlt az országos napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja. A legmagasabb maximum-hőmérséklet országos napi rekordja is megdőlt. Tiszaalpáron 30,3 fokig emelkedett a hőmérséklet. 20-án Zircen egyébként egészen áprilisi volt az idő, ahogyan arról mi is beszámoltunk. 

A meteorológiai szolgálat a már-már nyárias idő okán össze is gyűjtötte az október 20-án tíz legmelegebb települést. Meg kell jegyezzük, hogy 28 fok alatt fel se lehetett kerülni a listára, miközben az eddigi rekordot Adony tartotta, a 2019-ben mért 26,9 fokkal. Balatoni település is szerepel a TOP 10-es listán, még éppen 29 (!) fok feletti értékkel. Ez pedig a Révfülöppel és Zánkával, Szepezddel, Zánkával szemben fekvő Balatonlelle, ahol egészen pontosan 29,1 fokot mértek. Ott egyébként 1,2 fokkal maradtak el az országos, napi rekordtól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!