Hó volt, hó nincs

2023.12.12. 12:00

Jött, látott – de legyőzték

Jó hír az autósoknak, jó hír a gyalogosan közlekedőknek: a november legvégén, december legelején leesett hó legnagyobb része eltűnt az utakról, és az avart is újra látjuk.

Benkő Péter

Összefüggő hótakaró nincs már Veszprémben, itt-ott látni csak a korai tél nyomait

Fotó: Benkő Péter/Napló

Legyőzte a korai tél nyomait, a többször, több napon át hulló-szállingózó havat az időjárás többi szereplője: a melegebb napok, a napsütés, de nagyrészt az eső. A vármegyeszékhely zöld területein már csak elvétve találkozhatunk a fehér csapadék nyomaival, a föld beszívta a nedvességet, és egyre több helyen újra láthatjuk az őszi lombhullás nyomait, a színes faleveleket.

Várhatóan – bár csapadékot jeleznek, ami az egyre melegedő hőmérséklet miatt továbbra is eső formájában érkezik – a kevéske maradék hó is elolvad – a gyerekek nem kis bánatára, de a felnőttek örömére. Aki most havat szeretne látni, magasabb rétegekbe, azaz a dombokra-hegyekbe kell utaznia – vagy elmenni síelni. Ők is jól járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!