helyi időjárás

2018.02.25. 08:37

Hófúvás és extrém hideg miatt adtak ki riasztást Veszprém megyére

Egyre hidegebbek lesznek a napok Veszprém megyében is.

veol.hu

Langenhagen, 2018. január 17. Esernyõt tartó nõ gyalogol a sûrû hóesésben az észak-németországi Langenhagenben 2018. január 17-én. (MTI/AP/DPA/Holger Hollemann)

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Holger Hollemann

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Eleinte délnyugaton, majd a középső országrészben több lesz a felhő, és ott havazás, hózápor is várható, másutt több órára kisüt a nap. Az éjszaka második felében csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Holnap változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet gyenge havazás, hózápor. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik, északkeleten helyenként viharossá fokozódik. Nyugaton gyenge hófúvás előfordulhat – írja a met.hu.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -14 fok között várható, de a derült, havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és -7 fok között alakul.

A Dunántúl déli felén előfordulhat néhol hószállingózás, de számottevő (> 1-2 cm) friss hó nem várható.

HÓFÚVÁS:

A hóval borított tájakon az élénk, erős északias szél hordja a havat. Főként Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani.

EXTRÉM HIDEG:

A legalacsonyabb hőmérséklet estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. Az erős szél azonban az Alföldön is jelentősen rontja a hőérzetet. Csütörtökig a hőmérséklet várhatóan nem emelkedik fagypont fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!