Házhoz megyünk!

2017.10.29. 09:26

Házhoz mentek a rendőrök Herenden

Herend A Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) munkatársai október 27-én, a „Házhoz megyünk!”program keretében keresték fel az embereket, ezúttal Herenden, mondta el Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Sorra keresték fel a veszprémi rendőrök a herendi embereket, hogy beszéljenek nekik a biztonságról, a bűnesetek megelőzéséről

Fotó: Rendőrség

A körzeti megbízotti csoport tagjai és a megelőzési előadók a helyi polgárőrökkel és a családsegítő szolgálat tagjaival járták a település közterületeit a VRK hagyományos JÁRásŐR elnevezésű szolgálata keretében, melyen a bűnesetek megelőzésével, a biztonsággal kapcsolatos jó tanácsokat osztottak meg a helyi lakosokkal. Beszéltek nekik többek között arról, hogy soha ne nyissanak ajtót idegennek, ha elmennek otthonról, minden nyílászárót csukjanak be, és soha ne hagyjanak kulcsot a ház körül.

Sorra keresték fel a veszprémi rendőrök a herendi embereket, hogy beszéljenek nekik a biztonságról, a bűnesetek megelőzéséről Ház
Fotós: Rendőrség

 

A rendőrség kiemelten kezeli a legkisebbek közlekedésbiztonságát is, ezért a herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsöde öt csoportjában, közel 100 óvodás részére tartottak ezzel kapcsolatos foglalkozást a veszprémi rendőrök, különös tekintettel a gyalogos közlekedésre. A helyi nyugdíjasklub tagjai pedig előadást hallgattak az őket leginkább érintő lopások és csalások jellemző módszereiről, a védekezés lehetőségeiről, és bemutatták nekik a vagyonvédelmi centrum kiállítási anyagát, többek között a biztonsági ajtókat, különféle érzékelő és jelző berendezéseket, melyekkel biztonságossá tehetik otthonaikat. A herendieknek arra is lehetőségük nyílt, hogy regisztrálhatták kerékpárjaikat a BikeSafe elnevezésű rendőrségi nyilvántartás adatbázisba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!