végigturnézta a balaton-partot

2017.12.29. 09:30

Fizetés előtt lelépett a szálláshelyekről

A villanyszerelőként dolgozó férfi időnként szeretett jó körülmények között lakni – amiért azonban nem fizetett. A bíróság csalásért börtönbüntetésre ítélte.

Mátételki András

A Várpalotához közel fekvő településen élő B. J. Bálint nem ma kezdte a trükközéséit. A balassagyarmati, a nyíregyházi, a nagykanizsai és a mezőkövesdi bíróság is elítélte már csalás miatt. Az elmúlt két évben 11 alkalommal jártak el vele szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt – áll a bíróság ítéletében.

A 42 éves férfi 2014-ben a veszprémi egyetem központi kollégiumában vett ki szobát két éjszakára, de másnap fizetés nélkül távozott. Két hónappal később ugyancsak a megyeszékhelyen három éjszakát töltött egy szálláshelyen, ahonnan szintén lelépett, ezzel a tulajdonosnak 22 ezer forintos kárt okozott. Ezt a fajta szórakozását a következő évben is folytatta.

Előszeretettel szállt meg Csopakon családi házakban, de megfordult egy hotelben is, ahol a ki nem fizetett három éjszakával 33 ezer forintos adósságot hozott össze.

Viszont Balatonfüreden nagyon elegáns szállodákban szállt meg, ahol tetemes hiányt okozott a tulajdonosoknak. Tavalyelőtt júniusban három éjszakát töltött a Széchenyi úti hotelben, ahol Varga Bálintként mutatkozott be, s három éjszakát nem fizetett ki – a kár 68 ezer forintot tett ki. A Fürdő utcai szálláson sem foglalták imába a nevét, ugyanis 41 ezer forinttal maradt adós két éjszaka után.

A csaló Almádiban és Fűzfőn is eljátszotta a vendéget, volt, ahol félpanziós ellátást kapott. Amikor a rendőrök elfogták, nyolc különböző szálláshely kulcsa volt nála...

A Veszprémi Járásbíróság 14 rendbeli csalás bűntette és annak vétsége miatt B. J. Bálintot két év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal elrendelték a nyíregyházi bíróságon kiszabott 10 hónapi felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását. A vádlottat kötelezték az okozott károk megtérítésére. A törvényszék annyiban változtatott a döntésen, hogy kétévi szabadságvesztését egy év kilenc hónapra csökkentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!