csontot tört

2018.01.24. 09:00

Seprűvel támadt egy nőre a felbőszült árus

Egy idős árus asszony annyira indulatba jött, hogy seprűjével rátámadt egy motoros nőre. A bíróság súlyos testi sértés miatt próbára bocsátotta.

Mátételki András

Az eset tavalyelőtt július 2-án történt a késő délutáni órákban Balatonalmádiban. A Városháza téren árusította kézműves termékeit a 74 éves asszony, aki nehezményezte, hogy egy motoros pár közvetlenül a pavilonja mellett parkolt le a járművével. Nem tetszett neki a motor kipufogógázának a szaga sem, ezért felszólította őket, hogy parkoljanak odébb. Ennek nem tett eleget a páros, hanem elmentek fagyizni. Amikor jó fél óra múlva visszatértek, a vádlott felkapta a seprűjét, s mint egy kivont kardot maga előtt tartva, elindult a motoros nő felé, aki sietve leszállt a járművéről, s széttárt kézzel ezt kérdezte: „Mit csinál? Tegye le azt a seprűt!”

A felbőszült árus nem hallgatott rá, hanem a seprű nyelével ráütött a nő kézfejére, akinek ettől rövidesen elkezdett zsibbadni a karja. (A kórházban derült ki, hogy eltörött egy csontja.) Ekkor azonban nem ért véget a küzdelem, ugyanis a két nő dulakodni kezdett, miközben a motoros kapott egy ütést a bukósisakjára. Aztán az egyik pillanatban az idős nő megrántotta a seprűjét, amitől a motoros nekiesett a közeli fának, majd lehuppant a földre. Ekkor lépett közbe a kihívott rendőr, aki megakadályozta az árus további támadását. (Nem tudni, hogy mások korábban miért nem választották szét a verekedőket.)

A Veszprémi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt a balatonalmádi vádlottat három év próbára bocsátotta. A törvényszék megfelezte a büntetés idejét, a döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!