az iskola rendőre

2018.03.10. 09:00

Bűnmegelőzésről a Veszprém megyei iskolákban: ne váljanak áldozattá!

A bűnmegelőzésről diákokkal beszélgettek a rendőrök több Veszprém megyei iskolában is, mondta el Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Az Ajkai Rendőrkapitányság (ARK) és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) képviselői „Az iskola rendőre” program keretén belül a Tüskevári Általános Iskola tanulóit keresték fel bűnmegelőzési témával.

Fotó: rendőrség

Az előadásokon az ARK kiemelt megelőzési főelőadója a diákoknak többek között a jogsértésekről, az áldozattá válás megelőzéséről, valamint a segélyhívó telefonszámokról beszélt.  A VMRFK munkatársa pedig bemutatta nekik a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbuszt és a szolgálati gépjárművet, majd a Devecseri Rendőrőrs körzeti megbízottjai segítségével a gyerekek felpróbálhatták az úgynevezett csapaterős felszereléseket.

Az ajkai Borsos Miklós Általános Iskolát is felkeresték a rendőrök, ahol a felső tagozatos osztályokban interaktív előadáson az adott korosztályt érintő problémákat vitatták meg a diákokkal, majd bűn- és baleset-megelőzési tanácsokról is tájékoztatták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!