a közlekedés veszélyes „üzem”

2018.04.23. 08:15

Zircen tartott előadást Pintér József baleset-helyszínelő

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője a napokban Zircen, a Művelődési Házban beszélt a biztonságos közlekedésről azzal a céllal, hogy az előadáson megjelentek tájékoztatást kapjanak a közúti közlekedés szabályairól, veszélyeiről.

Fotó: rendőrség

Az előadó egy általa készített kisfilm segítségével mutatta be a megjelenteknek, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépjárművezetés közben – tudósít az eseményről a police.hu.

Baleset-megelőzés, kicsit másképp. Az összeállított anyag célja a nézők gondolkodásra késztetése; annak tudatosítása, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

Pintér József az előadásainál az adott helyszín környékbeli baleseteit gyűjti össze. Beszélt személyes tapasztalatairól, korábban ő is balesetet szenvedett motorkerékpárral.

Fotó: rendőrség

Zárásként a balesethelyszínelő bemutatott egy „szakadt” farmernadrágot, amit egy jó barátja viselt, mikor halálos ütközés érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!