azt hitték, "biofű"

2018.05.16. 14:29

Almádiban vásárolták a drogot- Rosszul lettek a pszichoaktív anyagtól a fiatalkorúak

A balatonalmádi rendőrök vádemelési javaslattal zárták a nyomozást egy 22 éves férfival szemben, aki „biofüvet” adott el két fiatalkorú fiúnak, tudtuk meg Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

Az eljárás adatai szerint a veszprémi kórházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2017. szeptember 12-én arról, hogy két fiatalkorú fiút szállítottak be szüleik, mert otthonukban rosszul lettek. A rendőröknek a fiúk elmondták, hogy néhány nappal korábban Balatonalmádiban, az autóbusz-pályaudvar közelében egy fiatal férfitól marihuánának hitt „biofüvet” vásároltak több ezer forintért, majd tanítás után az iskolájuk mögötti játszótéren az anyagból cigarettát sodortak, elszívták, és attól lettek rosszul. A kórházban elvégzett kábítószer gyorstesztek negatív eredményt jeleztek.

A nyomozással a rendőrök azonosították a 22 éves balatonalmádi férfit, akit előállítottak a helyi kapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy „biofűként” adta tovább a fiataloknak a kellemetlen hatásai miatt neki megmaradt pszichoaktív anyagot. H. Marcell ellen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, tizennyolc éven aluliakkal szemben elkövetett kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás befejeződött, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!