két dolgozó megsérült

2018.06.06. 16:58

Üzemi baleset történt a pétfürdői Nitrogénművek Zrt.-nél

Üzemi baleset történt egy leállás kezdetén, amikor vélhetően hidrogén szabadult fel, ami begyulladt, mondta el megkeresésünkre Szilágyi János a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatója szerdán.

Kovács Erika

Egy olvasónk jelezte az esetet, melynek kapcsán megkerestük a vezérigazgatót. Szilágyi János azt mondta, az üzemi balesetnél hidrogén szabadult fel, ami begyulladt, és emiatt két dolgozó megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba. A helyzetet, amely stabilizálódott már, a katasztrófavédelem, a rendőrség és a dolgozók a helyszínen vizsgálják, tudtuk meg a cég vezetőjétől.

Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere érdeklődésünkre közölte, lakosságvédelmi intézkedésre a történtek miatt nem volt szükség.

Információnk szerint a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, amely később visszafordult, mert a sérülteket, feltehetően égési sérüléssel, mentőautóval szállították el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!