eljárás indul ellene

2018.07.10. 14:00

Ittasan biciklizett, elesett a káptalanfai férfi

Elesett, mert ittasan vezetett, szabálysértési eljárás vár rá, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: illusztráció

A Tapolcai Rendőrkapitányság baleset helyszínelőjét 2018. július 8-án 15 óra körül riasztották, hogy Káptalanfán egy kerékpáros elesett és megsérült. A helyszínen az 52 éves helyi lakossal szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A mentőszolgálat munkatársai a sérült férfit kórházba szállították, ellene a tapolcai rendőrök szabálysértési eljárást indítottak.

A rendőrségi sajtós kiemelte, az elmúlt években történt halálos kerékpáros baleseteknél többször kiderült, hogy a biciklis ittas befolyásoltság alatt állt.

-Az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő, de a közlekedési helyzetekre történő reagálást a legkisebb mérték is befolyásolja. Ittasan a reakció megnő, a mozgás lelassul és csökken a koncentráló-képesség. Az alkohol rossz hatással van a látóidegekre is, és már enyhén alkoholos állapotban is szűkül a járművezető látása. A kerékpárosok is csak akkor közlekedhetnek, ha képesek a jármű biztonságos vezetésére!- fogalmazott Nagy Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!