zsebkéssel támadt rájuk

2018.09.07. 10:53

Kis híján megölt két horgászt egy ittas férfi a Széki-tónál

A Veszprém Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves férfival szemben, aki 2017. szeptember elején a Devecser melletti Széki-tónál késével két horgászra is rátámadt.

A vádirat szerint az italozó, állandó jövedelemmel nem rendelkező elkövetőnek horgászbódéja volt a tónál, ahol rendszeresen megjelent, és a horgászoktól szeszes italt, cigarettát kéregetett. A vádlott a horgászat révén ismerte az ügy egyik sértettjét, s amikor ittasan a tóhoz érkezett, a stégénél tartózkodó férfitól szeszes italt kért, aki meg is kínálta. Az immár erősen ittas vádlott a sértett bódéja mellett egy kempingágyra feküdt, s onnan figyelte, amint a férfi az egyik horgásztársától – az ügy másik sértettjétől – kapott halat tisztítani kezdte. Megjegyzéseket tett, majd azzal, hogy megmutatja, „hogyan kell itt halat pucolni”, nyitott pengéjű zsebkésével a sértett mögé lépett, s egy hirtelen mozdulattal a kést elrántotta annak nyakán. A sértett védekezésül hanyatt lökte a vádlottat, s egy, a helyszínen tartózkodó férfi segítségét kérte, hogy hívjanak mentőt. A férfi a mielőbbi ellátás érdekében a gépkocsijával Ajkára szállította a sértettet, míg a mentők értesítését az ügy helyszínen maradt másik sértettje kísérelte meg.

A vádlott már a sértett segélykérését hallva fenyegetődzni kezdett, hogy megöl mindenkit, aki mentőt mer hívni, majd amikor a telefonálni próbáló sértettet meglátta, a zsebkést maga elé tartva, elindult felé. A sértett, hogy mobilkapcsolatot tudjon létesíteni, kiment a horgászstégre, ahová a vádlott követte. Az elkövető a férfi közelébe érve, kezében a nyitott pengéjű és a nyak magasságban vágásra tartott késsel, többször, fenyegetően megkérdezte, hogy mentőt akar-e hívni. A sértett tartva a bántalmazástól, s hogy a vádlottat védekezésül a vízbe lökje, megragadta annak kezét, de végül mindketten a tóba estek. A férfi a partra kijutva elmenekült, míg a vádlott a horgászbódéjához ment, ahol elaludt.

A nyakán megsebzett férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a halálos eredmény elmaradása mindkét esetben csak a sértettek védekező magatartásának volt köszönhető. A főügyészség vádiratában az elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!