mentőhelikopter szállította el

2018.10.01. 10:10

Tűzoltók segítettek egy bajba jutott kirándulónak a Badacsonyon (frissítve)

Megbotlott és lábsérülést szenvedett egy ember egy erdei ösvényen Badacsonytomajon, a Kisfaludy Sándor-kilátónál vasárnap.

Forrás: honvedelem.hu

Miután a mentőszolgálat munkatársai ellátták a sérültet, a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók hordágyon egy körülbelül kétszáz méterre lévő sziklaszirthez vitték, ahonnan mentőhelikopter szállította el – adja hírül a katasztrófavédelem.

Forrás: honvedelem.hu

Frissítés:

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel szeptember 30-án, a déli órákban egy badacsonytomaji kilátónál egy személy megsérült. A terepviszonyok miatt a honvédség munkatársainak és speciális eszközeinek alkalmazása vált szükségessé a sérült gyors és sikeres mentéséhez.

Forrás: honvedelem.hu

A helyszínre – alig több mint 10 perc alatt – Pápa Bázisrepülőtérről érkezett a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálatának helikoptere és szakszemélyzete, akik egy csörlő és további alpintechnikai eszközök segítségével kiemelték a sérültet, majd további ellátásra a mentőszolgálat munkatársainak átadták – írja a honvedelem.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!