rendőrség

2018.11.27. 14:00

Ittas sofőrök: az egyik balesetet okozott Ősiben, a másik Várpalotán vezetett jogosítvány nélkül

A Várpalotai Rendőrkapitányság a napokban két ittas sofőr ügyében fejezte be a vizsgálatot. Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 11. 27., k – 09:31 A Várpalotai Rendőrkapitányság a napokban két ittas sofőr ügyében fejezte be a vizsgálatot.

police.hu

A járőrök 2018. szeptember 8-án 17 órakor Várpalota belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 45 éves helyi lakost, akiről az intézkedés során megállapították, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A férfi az intézkedés során a vezetői engedélyét a rendőröknek nem tudta átadni, mivel azt korábban, szintén alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt elvették az egyenruhások.

Ősi belterületén 2018. november 2-án 4 óra 25 perckor intézkedtek a járőrök egy szintén személyautóval közlekedő 26 éves helyi férfival szemben, aki a járművével nem a látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedve balesetet okozott. A férfi a járművel az úton megcsúszott, a füves területre sodródva a vízelvezető árkot átívelő betonhídnak, majd egy fának ütközött. A férfit intézkedés alá vonták a rendőrök, aminél az alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult.

Az ittas sofőröket a rendőrök előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az engedély nélkül vezető és a közlekedési balesetet okozó férfiak ellen szabálysértési eljárásokat is kezdeményeztek a rendőrök.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a várpalotai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!