pécsen fogták el őket

2019.01.01. 09:40

Pénzt kértek tűzifáért, de nem szállítottak

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon (VRK) egy 37 esztendős pécsi férfi és 33 éves élettársa ellen, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a 37 éves pécsi férfi a 33 esztendős élettársával közösen szeptembertől különböző hírlapokban és internetes honlapokon hirdetett tűzifát eladásra. A hirdetésekre jelentkezők a tüzelő ellenértékét átutalták a megadott bankszámlaszámra, de a pár az árut egyszer sem szállította le, és a kifizetett összeget sem utalták vissza a megrendelőknek.

A csalással több mint kétmillió forint kárt okoztak a megrendelőknek. A rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, majd a nyomozók december 20-án pécsi otthonukban igazoltatták és elfogták a férfit, valamint a nőt. Az élettársakat a rendőrök előállították a VRK-ra, majd a veszprémi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!