közlekedjünk óvatosan!

2019.01.23. 14:59

Veszprém megyében több helyen is járművek akadtak el a hóban

Január 23-án, szerdán délelőtt hóesés nehezítette a közlekedést, a megye tűzoltóit elakadt járművekhez riasztották.

katasztrofavedelem.hu,

Ma kora reggel a 82-es főúton, Cseszneknél, a szerpentin alsó szakaszán akadt el a havas úton egy kamion még az emelkedő előtt. A műszaki mentéshez a zirci önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy menetrend szerint közlekedő helyközi autóbusz is balesetet szenvedett ma, a kora reggeli órákban Tótvázsony és Pécsely között. A húsz főt szállító busz az oldalára borult, de az utasok el tudták hagyni a járművet. A balesetben két személy sérült meg, őket a mentők kórházba szállították. Az esethez a veszprémi hivatásos egység mellett a tótvázsonyi önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentési munkálatok idején útlezárás volt érvényben az érintett szakaszon.

Ugyancsak ma reggel Ajkán, a Kiskert utca kereszteződésében egy személygépkocsi jelzőtáblának ütközött. Az ajkai hivatásos tűzoltók kézi erővel szüntették meg a forgalmi akadályt. Ebben a balesetben senki sem sérült meg.

Ma késő délelőtt Lovas és Paloznak között egy személygépkocsi megcsúszott, és az árokban fejtetőre fordulva állt meg. A műszaki mentéshez a balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat riasztották. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság óvatosságra és a szokásosnál nagyobb odafigyelésre inti a közúti közlekedésben részt vevőket. A téli időjárás során különösen fontos felkészülni a váratlan helyzetekre. A katasztrófavédelem közlekedési tanácsairól a téli útviszonyok esetén itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!