kifosztott egy csetényi házaspárt

2019.02.16. 17:00

Három év börtönre ítélték az erőszakos bádogost

Egy magát ácsnak nevező mester nemcsak erőszakos volt ügyfelével, hanem elvette a házaspár félmillió forintját is. A férfit jogerősen három év börtönre ítélte a bíróság.

Mátételki András

A bűncselekmény tavalyelőtt október 20-án történt Csetényben. A Hunyadi utcai háza előtt várakozó idős férfi mellett egy magyar rendszámú Mercedes állt meg. A kocsiból kiszálló 32 éves román állampolgár, G. Lajos magyarul beszélt. Felajánlotta a gyengén látó, 79 éves házigazdának, hogy méterenként ötezer forintért kicseréli a ház ereszét.

A férfi nem kért a háromtagú csapat munkájából, amit a felesége is megerősített. A társaságot ez korántsem érdekelte, s anélkül hogy bármiben is megállapodtak volna, bevonultak felszereléseikkel az udvarba.

A munkát 12-13 méter hosszban elvégezték, amikor az egyik férfi az udvar hátsó részébe csalta a háziasszonyt, mondván, fadarabokra van szükségük a további munkákhoz. Ez idő alatt G. Lajos bement a lakásba, s elkérte az el nem végzett munkáért a 200 ezer forintot. Csupán 40 ezer forintot kapott, amivel nem érte be, további summát követelt. Ezek után a sértett elővette a pénztárcáját, amiben a feleségével együtt őrizte a megtakarított félmillió forintot. A „mester” ennek láttán vérszemet kapott, majd kitépte a férfi kezéből a százezreket tartalmazó pénztárcát. Kocsijához sietett, s az eljárás során ismeretlenül maradt társaival együtt elhajtott a községből.

A bírósági tárgyalásig a vádlott családja megtérítette a csetényi házaspárnak az 540 ezer forintos kárt, amit enyhítő körülményként vett figyelembe a bíróság.

A Veszprémi Járásbíróságon László Krisztina bíró kifosztás bűntette miatt G. Lajost négy év börtönre ítélte, amiből a törvényszék egy évet levett, így lett jogerős a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!