helikopterrel keresték

2019.04.18. 09:18

Hasba szúrta magát egy férfi, aztán elrohant a Bakonyba

Életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba egy férfit, aki még szerdán hasba szúrta magát Bakonyszentlászlón, aztán elrohant az erdőbe. A rendőrség hamar rátalált, a falu megdöbbent a történtek miatt.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a történtekről lapunknak elmondta, a rendőrök, polgárőrök és a honvédség légi kutató-mentő egységének összefogása segített megtalálni egy önmagára veszélyes férfit Bakonyszentlászlón.

A rendőrségre április 17-én 16 óra 10 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Bakonyszentlászlón egy zavart állapotú férfi késsel hadonászik az egyik házban. A kiérkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy fia hastájékon többször megszúrta magát, majd elhagyta otthonát és a közeli erdőbe futott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja – a terepviszonyokra tekintettel – a Magyar Honvédség légi kutató-mentő egységének segítségét kérte, majd légi támogatásukkal a rendőrök és a polgárőrök közösen megkezdték az önmagára veszélyes férfi keresését.

A helikopter személyzete egy óra elteltével egy fás-bokros területen, a földön fekve megpillantotta a férfit, majd fölötte lebegve segítette a földi kutatóknak a helyszín azonosítását. A rendőrök a légi járművet figyelve rövid idő alatt megtalálták a keresett férfit, majd megkezdték sérüléseinek elsődleges ellátását. Néhány percen belül a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre érkeztek, majd a sérültet súlyos, életveszélyes állapotban kórházba vitték.

- Nagyon megdöbbentem, és velem együtt az egész falu – ezt mondta megkeresésünkre Sebestyén Vince, Bakonyszentlászló polgármestere, aki szerdán délután arra lett figyelmes, hogy katonai helikopter köröz a település felett, majd egy mentőhelikopter is érkezett. A békés bakonyi faluban hasonló eset sem fordult elő, és most nem tudják, mi történhetett. A fiatalember nagyon rendes családban él, és őt is ilyennek ismerték Bakonyszentlászlón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!