Fegyházat kért az ügyészség a gyújtogatóra

2019.06.20. 14:00

Összevesztek a vízdíjon, rágyújtotta a bejárati ajtót a testvérére és sógornőjére a férfi

Fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki rágyújtotta a bejárati ajtót a testvérére és sógornőjére.

Marton Attila

A vádlott, a hatvanéves Cs. Sándor kétszintes családi házban élt egy Veszprém közeli településen öccsével és sógornőjével. A vízdíjat nem fizették folyamatosan, az emiatt keletkezett fizetési hátralékot a vádlottól vonták. A hátralék befizetésén a két férfi elszámolási vitába keveredett. Cs. Sándor többször megfenyegette öccsét. 2018 júliusában fejszével a kezében jelent meg a felső szint bejárati ajtajánál, és azzal ijesztett rá öccsére és sógornőjére, hogy rájuk töri az ajtót. Később azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat.

Tavaly augusztus 13-án ittasan benzint és égésgyorsító folyadékot vitt az emeleti lakrész bejáratához, amiket az ajtóra locsolt és meggyújtott. Az ajtó és a lábtörlő meg- gyulladt, azonban a vádlott ezzel nem foglalkozott, a tüzet a sértett oltotta el. A vád szerint Cs. Sándor nevetve mondta az öccsének, hogy „fölgyújtottalak benneteket”.

A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja Cs. Sándort, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Az előkészítő tárgyaláson vádlott és védője vitatták a minősítést. A vádlott azt mondta, nem akarta megölni az öccsét és a sógornőjét.

– Ideges voltam, nem tudtam, hogy mit csinálok, csak jól rájuk akartam ijeszteni, mondta.

A védő indítványára Pfeifer Péter bíró kiterjesztette a vádlott bűnügyi felügyeletét a lakóhelyéről Veszprém megyére, azt a tiltást azonban érvényben hagyta, hogy a vádlott nem látogathat szeszesital-kiméréssel foglalkozó nyilvános helyet.

Az eljárás szeptemberben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!