Egyesületi elismerés

2019.07.08. 07:00

Önálló beavatkozásra jogosultak immár a kővágóörsi önkéntesek

Mostantól a település önkéntes tűzoltói is jogosultak önálló beavatkozásra a megyében. Az 1895-ben alakult, majd 101 év múlva újjászerveződött egyesület július elsejétől önállóan beavatkozhat, Tótvázsony után másodikként a megyében.

Tóth B. Zsuzsa

A keddi beiktatási ünnepségen egy gépjárműfecskendővel is gazdagodott a 3200 lakosért felelő egyesület. Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az embereknek a mindennapok biztonsága a legfontosabb.

– Azt a rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervek munkája testesíti meg, és ahhoz elengedhetetlen a helyi önkéntesek segítése, az egyesületek tevékenysége. De kell a motiváció, a támogatás is – mondta, és örömét fejezte ki, hogy évről évre támogathatják az önkénteseket.

Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője kiemelte, hogy a nap sikere hármas összefogásnak köszönhető.

– Vannak, akik úgy érzik, többet kell tenniük a biztonságért, őket ünnepeljük ma. A fecskendő segíti az önkéntesek munkáját, de az elmúlt öt évben tapasztalt összefogás és fejlődés segített abban, hogy idáig eljussanak. Az önkéntesek támogatásában elengedhetetlen volt három dolog. A támogatás megemelése, az önálló beavatkozás lehetővé tétele és a csapat, amelynek tagjai szabad idejüket áldozzák arra, hogy segítsék mások életét. Nagyon fontos, hogy biztonságban legyen a családunk, az itt élők és a turisták – mondta és hozzátette, hogy a kővágóörsi hazánkban az 55. önkéntes tűzoltó egyesület, amely átvehette az önálló beavatkozásra feljogosító igazolást. Ezentúl hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is beavatkozhatnak.

A fecskendő kulcsát, valamint az igazolást az egyesület elnöke, Szabó Lajos vette át Bérczi László tűzoltó dandártábornoktól Fotó: katasztrófavédelem

A csapat munkáját egy Mercedes Benz 1124 TLF 2000-es gépjárműfecskendő is segíti. Annak kulcsát, valamint az igazolást az egyesület elnöke, Szabó Lajos vette át a tábornoktól, Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató adta át Sümegi László tűzoltó őrmester részére az egyesület mentori feladatainak ellátására szóló megbízást. Veress István evangélikus lelkész megáldotta a gépjárművet és az állományt. Horváth Dezső polgármester köszönetet mondott az elmúlt időszakban kapott segítségért, a támogatásért és az igazolásért. Mint mondta, nemcsak a helyieknek, hanem a szomszédos településeken élőknek is nagy jelentőségű az esemény.

Végül tűzoltó szolgálatban végzett 20 éves, eredményes munkásságáért Alapi László, tízéves munkássága után pedig Sümegi László vehetett át szolgálati érmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!