figyeljünk!

2019.07.20. 18:51

Több helyen is tűz volt a héten Veszprém megyében

Csütörtökön több száz bálából álló, lángoló kazal adott munkát a tűzoltóknak. Megyeszerte lángra kaptak a szalmabálák.

veszprem.katasztrofavedelem.hu

Pétfürdő határában, egy tavak mellett lévő két hektáros területen száraz fű és egy szalmabála égett. A veszprémi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték a tűz oltását. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A tapolcai önkormányzati tűzoltókat Tapolcára, a Rákóczi Ferenc utcába riasztották, ahol kerti hulladékot égettek. Az egység kiérkezése előtt eloltották a tüzet, a tűzoltók azonban felhívták az égetést végző személy figyelmét a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokra, azaz arra, hogy belterületen önkormányzati rendelet szabályozza az égetést, míg külterületen a hatósághoz kell bejelenteni az erre vonatkozó szándékot.

Kemeneshőgyész és Békás között szalmabála égett. A pápai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Senki sem sérült meg az eset során.

A pápai hivatásos egységek vonultak Nemesgörzsöny külterületére is, ahol több száz darab, nagyméretű szalmabála égett. Az egységek körülhatárolták a tüzet, majd két vízsugárral végezték az oltást. A munkálatokat munkagép is segítette, ami a kazal egyik felét elpakolta, hogy megelőzzék a tűz továbbterjedését. Személyi sérülés ebben az esetben sem történt.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismét felhívja a megye lakosságának figyelmét arra, hogy bármilyen apró gyújtóforrás óriási károkat képes okozni mezőgazdasági területeken, erdőkben, fásításokban, vagy akár az utak mellett és lakott területeken is. Legyenek körültekintőek a ház körüli munkák és kirándulások alkalmával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!