ráadásul jogosítvány nélkül

2019.09.11. 11:00

Egy ittas sofőrt lekapcsoltak, a másik vezette tovább a kisbuszt Pápán

Egymásnak adta át két ittas férfi egy kisbusz volánját, ráadásul egyikük sem rendelkezett vezetői engedéllyel – tudtuk meg a rendőrségtől.

Polgár Tibor

A járőrök szeptember 7-én este Pápán igazoltattak egy kisbusszal közlekedő, 30 éves téti lakost. A rendőrök megállapították, hogy a gépkocsit korábban az illetékes hatóság kivonta a forgalomból, továbbá a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott. A járőrök a gépkocsi hatósági jelzéseit a helyszínen elvették, és a férfit további mintavétel céljából előállították a helyi kapitányságra. Ellene ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek, és az érvénytelen hatósági jelzéssel való közlekedés miatt szabálysértési feljelentéssel éltek.

Pár órával később a rendőrök ismét megállították Pápán az akkor már rendszám nélkül közlekedő kisbuszt. A járművet a korábban intézkedés alá vont gépkocsi utasa, a 30 éves férfi barátja vezette, aki szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel, és az alkoholszondás vizsgálat nála is pozitív eredménnyel zárult. Mindkét személyt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ellenük járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult. A gépkocsi tulajdonosával szemben járművezetés tiltott át­engedése vétség miatt is folyik nyomozás, mivel átengedte a vezetést ittas barátjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!