csak részben ismerte el a bűncselekményt

2019.09.26. 10:37

Sólyi gyermekgyilkosság: zárt ajtók mögött folytatódott a tárgyalás

A vádlottat, tanúkat, és szakértőket hallgattak meg a Veszprémi Törvényszéken, csütörtökön, a sólyi gyermekgyilkosság ügyében.

Kovács Erika

Távmeghallgatáson, a nyilvánosság kizárásával hangzott el a vád-, és védőbeszéd, szólhattak a szülők, az utolsó szó jogán a vádlott

Fotó: Kovács Erika/Napló

Pfeifer Péter tanácsvezető bíró az ügyben kegyeleti, erkölcsi okokból, és a vádlott fiatalkorára való tekintettel zárt ülést rendelt el. A főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a letartóztatásban lévő fiatalkorú.

Megérkezett a vádlott
Fotó: Kovács Erika/Napló

Vezetőszáron, lábbilincsben hozták F. F.-et, a sólyi gyermekgyilkosság fiatalkorú vádlottját a bíróságra, csütörtökön.

A sólyi gyilkosság vádlottját vezetik a tárgyalóterembe
Fotó: Kovács Erika/Napló

A tavaly májusban, nyolcévesen megölt Adrienn szülei, és 15 éves testvére összetörten, elgyötörten várakoztak a meghallgatásra a bíróság folyosóján, Zsanett, a gyermek édesanyja nyakában ezúttal is azt a nyakláncot viselte, amelynek medáljára kislánya arcát gravírozták. A család azt mondta, nem tudnak napirendre térni a tragédia fölött, és bíznak abban, megkapja méltó büntetését F. F. Arról is beszéltek, hogy a vádlott szülei, akik ott várakoztak tőlük néhány méterre a folyosón, máig nem mondtak nekik részvétet a történtek miatt. Kérdéseinkre sem a vádlott védője, sem szülei nem kívántak válaszolni.

A meggyilkolt kislány családja is a helyszínen van

A Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya közölte, a vádlott továbbra is csak részben ismerte el a bűncselekményt. A bíróság a következő, november 20-i tárgyaláson igazságügyi szakértőket hallgat meg, amikor határozathozatal is lehet.

A júliusi, előkészítő tárgyaláson Gulyás Ildikó ügyész közölte, a Veszprém Megyei Főügyészég aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a letartóztatásban lévő fiatalkorút, aki tavaly májusban megölt egy nyolcéves kislányt Sólyon. Az ügyész részletesen ismertette a vádiratot, eszerint F. F. a gyermek kezeit hátrakötözte, a patakba vitte, ahol többször a víz alá nyomta, majd a kábult kislányt kivitte a partra, kővel bántalmazta.

A fiú a már eszméletlen gyermek ruhájának egy részét levette, majd a kislányt újra a patakba vitte, ahol hínárfonatot kötött rá, és elment. A kislány vízbefulladt. Miután a gyermek kora este nem ért haza, testvére keresni kezdte, majd az édesapa bejelentése után megkezdődött a szervezett keresés. A kislány holttestét hajnalban találták meg a Séd-patakban, halálának közvetlen oka vízbefulladás volt. A vádlott nem szenved személyiségzavarban. Fridman Róbert, a megölt kislány szüleinek ügyvédje korábbi érdeklődésünkre elmondta, a vádlott nem teljes mértékben ismerte be a bűncselekményt, de arról, hogy mit ismert el, az ügyvéd kegyeleti okokból nem kívánt beszélni.

A hatályos Büntető Törvénykönyv szabályai alapján a vádlottal szemben bűnössége megállapításakor legfeljebb 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!