olvasónk jelezte

2019.09.02. 11:30

Valaki gyújtogatja a kukákat a Haszkovó-lakótelepen?

Az elmúlt három hétben minden hétvégén felgyújtották a szelektív hulladékgyűjtőket a veszprémi Haszkovó-lakótelepen, jelezte olvasónk. Úgy tudjuk, a lakók a tűzoltókat és a rendőrséget is kihívták.

Kovács Erika

Teljesen kiégtek a műanyag hulladékgyűjtők, több autóban is kárt tettek a lángok Fotók: olvasó

Fotó: olvasó

Olvasónk neve mellőzésével elmondta, a lakók félnek és felháborodtak a történtek miatt. Az elmúlt három hétben ugyanis minden hétvégén felgyújtották a szelektív kukákat a Klapka György, illetve a Diósy Márton utcában, utóbbi tűzben több autó is megégett. Az elmúlt hétvégén a Klapka utcában égtek megint a kukák. „Minden hétvégén itt vannak a tűzoltók. Félünk, hogy mi lesz a következő” – fogalmazott olvasónk.

Teljesen kiégtek a műanyag hulladékgyűjtők, több autóban is kárt tettek a lángok Fotók: olvasó

A tüzek kapcsán megkerestük a megyei katasztrófavédelmet, ahol Csondor Henrietta szóvivő közölte, augusztus 17-én, 25-én és 31-én égett szelektív hulladékgyűjtő a veszprémi Klapka utcában. A lángokat a veszprémi tűzoltók oltották el, adódott, hogy autó is megsérült a tűzben. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot indított.

A történtekről megkérdeztük a rendőrséget is, amint válaszolnak, közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!