disznóvágáson történt

2019.11.30. 07:00

Mellkason szúrta élettársát egy szőci férfi, vádat emelt ellene az ügyészség

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt a 28 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben ismerősei szőci házának udvarán, egy disznóvágáson többször mellkason szúrta élettársát, közölte a megyei főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi és a nő 2017 szeptemberétől voltak élettársak, gyermekük is született. Többször költöztek, kapcsolatuk nem volt zökkenőmentes. A férfi italozása, féltékenysége miatt gyakran vitáztak, amikor a férfi trágár szavakkal megalázta és még váradóssága utolsó heteiben is gyakran bántalmazta a nőt, aminek nyomai maradtak. A nő viszont kötődött párjához, és félt is az újabb veréstől, ezért nem mondta el, hogy mitől sérült meg.

A pár tavaly november 11-én, egy ismerősük szőci házánál disznóvágáson volt, ahol a férfi inni kezdett, kora délutánra lerészegedett és egyre ingerültebben viselkedett párjával. Ráparancsolt a nőre, hogy a közelében maradjon, majd próbálta rávenni, hogy menjenek haza. A nő az otthoni veréstől tartva igyekezett halogatni az indulást. A férfi erre megöléssel fenyegette, majd búcsúzkodni kezdett a háziaktól, és párjának mondta, hogy induljanak. A nő közölte, maradni szeretne, a házigazda is tartóztatta, mire a férfi váratlanul felkapta a disznóvágáson használt bökőkést, és azt többször élettársa mellkasába szúrta. A további szúrásokat az ottani férfiak akadályozták meg, akik az illetőt lefogták, majd a rendőrség kiérkezéséig a földön tartották.

A nő a bántalmazástól életveszélyes mellkasi sérüléseket szenvedett, és ha nem kap orvosi segítséget, meghalt volna. Az ügyészség vádiratában börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!