Baleset a Pápai úton

2019.12.02. 18:08

Halálos gázolás történt Veszprémben (frissítve)

Meghalt a 68 éves monostorapáti nő, akit elütött a vele azonos irányban haladó személyautó Veszprém külterületén, a Pápai úton hétfőn késő délután, közölte Aradi Virág főhadnagy, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Fotó: Kovács Erika/Napló

A gyalogos nem viselt jól látható, feltűnő színű ruhát, illetve láthatósági mellényt, ami külterületen, korlátozott látási körülmények között kötelező.

Összetört fiatal nőt támogatott az édesapja a balesetnél, a Pápai úton a sötétben hétfőn kora este. – Hirtelen egy puffanást hallottam, esküszöm, nem láttam semmit – mondta remegve, megrendülve a fiatal nő, akinek autója szélvédője összetört, és a jármű eleje is behorpadt a balesetnél.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Arról is beszélt, nem ment gyorsan, és egyszer csak azt látta, hogy az úton vele azonos irányban van valaki, és már nem lehetett kikerülni. – Borzalmas! Nem hiszem el! – mondta teljesen összetörten a nő.

A Pápai útnak ezen a szakaszán több üzem működik, végig vaksötét van, az emberek úgy közlekednek, ahogy tudnak a buszmegállóig, mert járda nincs – vélekedett neve elhallgatásával egy férfi, aki feleségéért jött autóval, mert itt szerinte életveszélyes gyalogolni.

A helyszínen azt láttuk, az út vizes volt a csapadéktól, de nem csúszott. A KRESZ szerint a gyalogosoknak a lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben kell menni. Ha az úton nincs járda, leállósáv, útpadka és kerékpárút, vagy az a gyalogos, illetve kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Eddig tisztázatlan körülmények között 2019. december 2-án 17 óra 16 perckor Veszprémben, a Pápai úton egy személygépkocsi egy gyalogosan közlekedő nőt ütött el. A baleset következtében a gyalogos olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset közelében azt láttuk, hogy a Bakonykarszt Zrt. utáni szakaszon történt a gázolás.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtószóvivő elmondta, egy 68 éves monostorapáti nő gyalogolt az út szélén Veszprém felé, amikor a vele egy irányban közlekedő Suzuki elütötte. Az útszakasz, amely Veszprém külterülete, vaksötét, a nő nem viselt láthatósági mellényt.

A baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszon teljes pályás útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat a környező utcákba terelik.

19.44: A baleset helyszínelése véget ért, az úton a forgalom ismét zavartalanul halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!