nem sikerül elfogni a tetteseket?

2019.12.12. 11:19

Ismét felgyújtották a kukákat a Haszkovó úti lakótelepen

Felgyújtottak ismeretlenek több szelektív hulladékgyűjtőt Veszprémben, a Haszkovó úti lakótelepen, a Klapka György és a Diósy Márton utcákban, mondták el felháborodva olvasóink.

Kovács Erika

Lehangoló látványt nyújt a szeméttel együtt szétégett konténer a veszprémi lakótelepen

Fotó: Kovács Erika/Napló

Szétégett szelektív gyűjtő, kiömlött, elégett szemét és felháborodott lakók fogadnak az említett utcákban. Az emberek név nélkül azt mondták, nagyon elkeseredtek a történtek miatt, és nem értik, miért tesznek ilyet egyesek, amivel nagy kárt okoznak, sok ember életét megkeserítik, mert nem tudják szelektíven gyűjteni a hulladékot, és így tönkreteszik a környezetet is. Egy anya arról beszélt, hogy reggel a gyermeke látta a tartalmával együtt szétégett kukát, és nem értette, ez miért történt.

Fotó: olvasó

– Szörnyű, hogy ilyesmit látnak a gyermekeink és mi magunk is – jegyezte meg egy másik lakó. Hozzátették, remélik, elfogják a tetteseket.

Lehangoló látványt nyújt a szeméttel együtt szétégett konténer a veszprémi lakótelepen
Fotó: Kovács Erika/Napló

Nem ez volt az első eset a környéken. Megírtuk már, hogy augusztusban minden hétvégén felgyújtották a szelektív hulladékgyűjtőket a veszprémi Klapka György, illetve a Diósy Márton utcában, utóbbi tűzben több autó is megégett. A lakók a tűzoltókat és a rendőrséget is kihívták. A lángokat a veszprémi tűzoltók oltották el, adódott, hogy autó is megsérült a tűzben. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot indított.

Horváth Zoltán, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a tüzek miatt már 12 új konténert helyeztek ki, és ötmillió forint káruk keletkezett.

A rendőrség megkeresésünkre közölte, nem érkezett bejelentés a rendőrségre az esetről. A tüzet egy szolgálatban lévő rendőr vette észre, és a tűzoltókkal együtt eloltották. A Veszprémi Rendőrkapitányság keresi a bűncselekmény elkövetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!