persze biztosítás sem volt rá

2019.12.22. 18:45

Jogsi nélkül, ittasan vezette a forgalomból kivont kocsit egy hajmáskéri férfi

2019. december 19-ére virradó éjszaka Várpalota belterületén igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő hajmáskéri lakost.

Forrás: Illusztráció

Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Veszprémi Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől – olvasható a rendőrség honlapján. Továbbá a gépjárművet kivonták a forgalomból, és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötöttek rá. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott, ezért őt a járőrök a helyszínen elfogták, és további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A rendőrök a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, míg a többi közlekedési szabályszegés miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!