Biztonságos közlekedés

2019.12.04. 16:10

Legyen balesetmentes a Nosztori is! Figyelmeztető táblákat tett ki a rendőrség

Horváth Ákosnak, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulójának a rajza figyelmezteti a biztonságra a közlekedőket két táblán, a 73-as számú főúton, Csopaknál, a Nosztori-völgyben, amit december 3-án, kedden tett ki a rendőrség.

Kovács Erika

Regdon László rendőr ezredes, füredi rendőrkapitány az átadás apropóján egy találkozón a közlekedésrendészeti szakemberek, valamint a közlekedés biztonságáért felelős illetékesek előtt egyebek mellett aláhúzta, évek óta kiemelt feladatának tekinti a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, hogy kevesebb baleset történjen, így Nosztorinál a kanyargós, és több helyen, záróvonalas, erdei úton is. Mint mondta, ha a járművezetők mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel, a szabályok és a sebességhatárok betartásával közlekednének, sok balesetet meg lehetne előzni.

Horváth Ákos, hatodik osztályos, füredi diák egy kanyarban történt balesetet örökített meg a táblákon, amiket a biztonság érdekében tettek ki Nosztorinál, kedden
Fotó: Rendőrség

Mindezért döntött úgy a rendőrség, hogy a helyi és a megyei baleset-megelőzési bizottsággal, valamint civil szervezetek támogatásával az érintett szakaszon figyelemfelhívó táblákat helyez el. A füredi rendőrség még tavasszal rajzpályázatot hirdetett a környék általános iskoláinak: No-Story– Legyen balesetmentes a Nosztori! – címmel, azzal a céllal, hogy a fiatalok rajzokkal figyelmeztessék a közlekedőket a biztonságra. A táblára a verseny első helyezettjének rajza került ki, Horváth Ákos, hatodik osztályos, füredi diák egy kanyarban történt balesetet örökített meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!