gondatlan veszélyeztetés

2019.12.06. 07:00

Rosszul rögzített állványról zuhant le egy munkás Várpalotán

A várpalotai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát az 53 éves veszprémi férfi ellen.

Fotó: police.hu

Az eljárás adatai alapján az 53 éves férfi egy építési vállalkozás vezetőjeként 2018. augusztus 2-án alkalmazta a nagybajomi illetékességű sértettet egy várpalotai társasház szigetelési munkáinak elvégzésére – adja hírül a police.hu.

Az 53 éves férfi nem végezte el teljeskörűen az állvány biztonságos rögzítését, melynek szélső része összeomlott, ahol a sértett tartózkodott. A nagybajomi férfi a mintegy két méter magasból a földre zuhant, és combcsonttörést szenvedett.

Az eljárás során az is kiderült, hogy védőkorlátot nem szereltek fel előzetesen, így a munkaeszköz nem felelt meg a biztonságos munkavégzés követelményeinek. A nyomozók a veszprémi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás során bevont szakértői vizsgálat eredménye is igazolta, hogy a veszprémi férfi a foglalkozási szabályok megszegésével a sértett egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!