előre utaltak

2020.01.10. 16:00

Nem létező mobiltelefonokat ígért tapolcai vevőinek az internetes csaló

A tapolcai rendőrök elfogták azt a 27 éves győri férfit, aki interneten csalt ki pénzt áldozataitól.

A győri lakos 2019 júniusa és júliusa közötti időszakban két mobiltelefont kínált eladásra online felületeken – adja hírül a police.hu. A hirdetésre jelentkező tapolcai sértettetektől kérte, hogy a készülékek vételárát előre utalják el az általa megadott bankszámlaszámra, azonban a vevők hiába vártak, a pénzükért cserébe nem kaptak semmit.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a 27 éves férfit, akit 2020. január 8-án Siófokon elfogtak, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták, valamint őrizetbe vételét rendelték el.

A nyomozás során világossá vált, hogy a gyanúsított nem is rendelkezett a szóban forgó készülékekkel, a sértetteknek pedig több százezer forint kárt okozott.

A 27 éves győri férfi ellen kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!