bicikliről és boltból loptak

2020.01.19. 09:50

Papkeszi és tótvázsonyi tolvajt is lekapcsoltak a rendőrök

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság egy 48 éves papkeszi nő, a Veszprémi Rendőrkapitányság pedig egy 28 éves tótvázsonyi férfi ellen indított büntetőeljárást.

Forrás: pixabay

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2020. január 16-án a délutáni órákban, hogy Papkeszi belterületén a kerékpárján hagyott táskájából ismeretlen tettes eltulajdonította a pénztárcáját, melyben benne volt minden személyes okmánya és több ezer forint készpénz – adja hírül a police.hu.

A rendőrök adatgyűjtésének eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd másnap a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 48 éves papkeszi asszonyt. Az ingatlanában tartott kutatás során a rendőrök megtalálták az ellopott pénz egy részét, melyet lefoglaltak. A nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Szintén január 16-án egy veszprémi áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 19 óra körül, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel. A helyszínre érkező rendőröknek az üzlet munkatársai elmondták, hogy a férfi több kozmetikai cikk csomagolását hasította fel a nála lévő kulccsal, majd a termékeket kivette az áruvédelmi eszközzel ellátott dobozokból, és a boltból fizetés nélkül akart távozni. Az áruház alkalmazottjai azonban visszatartották, és értesítették a rendőrséget.

A járőrök a 28 éves tótvázsonyi lakost elfogták, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!