helyszínelő

2020.01.14. 16:00

Veszprémi rendőr tartottak előadást gimnazistáknak a biztonságos közlekedésről

A biztonságos közlekedésről beszélt Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője Nagykőrösön, az Arany János Református Szakgimnáziumban nemrég, közölte Nagy Judit, megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Forrás: police.hu

Az előadó saját tapasztalatai alapján mutatta be a diákoknak azt, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat autóvezetés közben. A baleseti helyszínelő kiemelte, a legtöbb tragédiát a biztonsági öv hiánya, az alkohol, a linkség, az elalvás, a nem megfelelő sebesség, az előzés és a vezetés közbeni telefonálás okozza. Mint mondta, nagyon fontosak a láthatósági eszközök, életmentőek lehetnek lakott területen kívül-belül, sötétben és jó látási viszonyok között egyaránt. A láthatósági mellény életmentő lehet olyan helyen is, ahol nem kötelező.

Fotó: police.hu

-A közlekedési szabályokat minden közlekedőnek, gyalogosnak, járművezetőnek be kell tartania, és odafigyeléssel, körültekintéssel mindenki sokat tehet a balesetek elkerüléséért, fogalmazott Pintér József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!