50 ezer forintos kár keletkezett

2020.02.20. 16:00

Alkoholtól felbátorodott férfiak kötekedtek és randalíroztak Ajkán

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 23 éves férfi és 31 éves társa ellen, akik 2019. december közepén az egyik ajkai presszóban randalíroztak.

Fotó: police.hu

A vádirat szerint a két elkövető este hét óra körül érkezett a presszóba, ahol alkoholt fogyasztottak, s egy idő után ittasságuk miatt hangoskodni, a vendégekkel kötekedni kezdtek. A presszó üzemeltetője ezért nem szolgálta ki őket, és mindkettőjüket megkérte, hogy távozzanak. Az idősebb férfi ennek eleget is tett, kiment a vendéglátóhelyről, és a teraszon várakozott. Fiatalabb társa azonban feldühödött, hogy nem szolgálják ki, és a kezében tartott sörösüveget a fagylaltpult üvegéhez vágta, amitől az betört. A 23 éves férfi agresszivitása ebben nem merült ki, a presszó üzemeltetőjéhez lépett, őt megragadta és egy székre lökte. Ekkor három vendég sietett a pultos segítségére, akik próbálták a presszóból kitessékelni, azonban a teraszon álló másik vádlott látva a történteket, visszament az üzletbe, és maga is támadólag lépett fel, hangoskodott és lökdösődött.

A vendégek végül együttes fellépéssel a két ittas férfit kiszorították a presszóból, és értesítették a rendőröket. A vádlottak személyi sérülést senkinek sem okoztak, azonban a fagylaltos pult betörésével 50 000 forint kár keletkezett. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban az idősebb, már büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés, míg fiatalabb társával szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!