súlyosbítást szeretnének

2020.02.17. 10:07

Fellebbezett az ügyészség az élettársát mellkason szúró szőci férfi ügyében

A Veszprém Megyei Főügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása végett fellebbezéssel élt annak a férfinak az ügyében, aki 2018 novemberében ismerősei házánál, egy disznóvágás alkalmával többször mellkason szúrta élettársát az egyik Ajka környéki faluban.

Ügyészség

A gyanúsított a múlt heti tárgyaláson

Fotó: Kovács Erika/Napló

A Veszprémi Törvényszék az előkészítő ülésen hozott ítéletében a 28 éves férfit emberölés bűntettének kísérletében, valamint kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért 10 év szabadságvesztésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A gyanúsított a múlt heti tárgyaláson
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ügyészség sajtóközleményében közölte, a büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt, közeli hozzátartozója sérelmére elkövető, őt korábban is többször bántalmazó elkövetővel szemben kiszabott, a középmértéket el nem érő tartamú büntetés eltúlzottan enyhe, és a törvényben meghatározott büntetési célokat, így a társadalom védelmét, annak megelőzését, hogy akár az elkövető, akár más bűncselekményt kövessen le, nem szolgálja megfelelően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!