Gyűlnek a virágok és a mécsesek a tragédia helyszínén

2020.02.18. 19:30

Halálos előzés Csótnál: tönkrementek a családok

„A tesómék is ott voltak, oltották a tüzet, próbálták ők is kimenteni az égő autóból azt a két embert. Mindenki megállt, felfordították az autót, oltották a tüzet, de nem tudtak segíteni, tesóm azóta is sokkban van„ – olvasta fel Mikóczi Zoltán a neki küldött üzenetet.

Kovács Erika

A 33 éves unokabáty a tragédia helyszínén

Fotó: Kovács Erika/Napló

A férfi párjával gyertyát gyújtott a hétfői csóti baleset helyszínén, ahol 33 éves ugodi unokaöccse és annak 17 éves pápai barátja halt meg egy feltehetően felelőtlen előzés miatt.

Virágok és mécsesek jelzik a hétfői tragédiát Csótnál
Fotó: Kovács Erika/Napló

Mintha az egész falu gyászolna, olyan az ember érzése Ugodon. Mindenki a február 17-én Csótnál történt balesetről beszél. A pápai fiú rokonai Ugodon élnek, így ő is sokat tartózkodott a faluban a nagymamájánál. Vörös Tibor polgármester elmondta, mélyen megrendítette a falut a szörnyű eset. A temetéseknél segítik a családokat, ha kérik.

Ugod polgármestere Vörös Tibor
Fotó: Kovács Erika/Napló

– Ez egy hatalmas tragédia! – zokog Kovács Józsefné, a 17 éves fiú nagymamája. Az idős asszony nem érti, miért kapnak jogosítványt azok, akik nem képesek betartani a szabályokat és így tönkre tesznek családokat – temeti kezébe arcát. Soha nem tudják feldolgozni, hogy meghalt a 17 éves fiatalember, aki előtt még ott állt az egész élet. Okos fiú volt, tudásával az ország javát is szolgálta volna.

Az elhunyt kamaszfiú nagymamája
Fotó: Kovács Erika/Napló

Mikóczi Zoltánnal a baleset helyszínén találkozunk, aki párjával, Adamek Henriettel gyertyát gyújtott Szabolcs, 33 éves unokaöccse emlékére. Felidézi, testvéreként szerette a férfit, akivel együtt nőttek fel. Egy barátja írt rá a közösségi oldalon, hogy meghalt az unokaöccse.

– Szabolcs életvidám ember volt, képtelenség, hogy nincs többé – mondja, majd felidézi, rokona a barátjával szervizbe ment Pápateszérre a Polóval, ahová a 33 éves férfi édesanyját kísérték, aki egy másik kocsiban ült. A fiúk előbb, az asszony később indult el a szervizből, és a már lezárt út fogadta a balesetnél.

A 33 éves áldozat unokabátyja a tragédia helyszínén
Fotó: Kovács Erika/Napló

– Dühöt érzek a vétkes ellen, és fájdalmat Szabolcs miatt. Egy bukkanó előtt, záróvonalat átlépve előzni: felfoghatatlan, nem volt esély a menekülésre – fogalmaz, majd felolvassa a neki írt üzenetet: „a tesómék is ott voltak, oltották a tüzet, próbálták ők is kimenteni az égő autóból azt a két embert. Mindenki megállt, felfordították az autót, oltották a tüzet, de nem tudtak segíteni, tesóm azóta is sokkban van.”

A tragédia helyszíne

Zokogó, összeomlott fiatal nőt támogat Tarnavölgyi Milán egy háznál, aki a 17 éves fiú barátnőjének, Szalai Rékának a féltestvére. Milán Réka egyik osztálytársától értesült a tragédiáról, aki az autót felismerte. – Azonnal mentem a szörnyű hírrel az iskolába Rékához, aki azóta is vigasztalhatatlan.

Réka erőtlenül, sírva mondja: – Nem tudok róla beszélni. Közös jövőt terveztünk, négy éve vagyunk együtt.

A 17 éves áldozat párja, Réka
Fotó: Kovács Erika/Napló

Szeiler József ajkai autóvezető-oktató szerint az előzést nagyon körültekintően, csak veszélytelen helyzetben szabad megkezdeni.

A balesetről megírtuk, meghalt egy 17 és egy 33 éves fiatal, amikor frontálisan nekiment egy utánfutós Volkswagen Sharan egy Volkswagen Polónak Csót közelében hétfőn. A Sharanban egy 41 éves pölöskefői és egy 28 éves nagyigmándi férfi ült, utóbbi vezetett. Megsérültek, de úgy tudjuk, saját lábukon szálltak ki autójukból. A 28 éves sofőr egy bukkanó előtt, záróvonalat átlépve előzött, amikor nekiment a szemből érkező Polónak, amely az ütközéstől felborult, kigyulladt, és a fiatalok bennégtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!