ellopták és eladták

2020.03.12. 11:28

A rendőrség lezárta a megyei kerékpártolvaj, és segítőjének ügyét

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves tapolcai, valamint egy 29 éves nyirádi férfival szemben folytatott.

police.hu

Egy szigligeti nyaraló gondnoka 2019. március 12-én tett feljelentést a rendőrségen, hogy a gondozásában álló ingatlan nyitott tároló helyiségéből ismeretlen tettes egy több százezer forint értékű kerékpárt lopott el, tájékoztatott a rendőrség.

Az adatgyűjtés eredményeképpen egy 27 éves tapolcai és egy 29 éves nyirádi lakos került a rendőrség látókörébe. A 27 éves férfit 2019. március 13-án délelőtt Badacsonyörs belterületén fogták el a rendőrök, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető elmondta, hogy ő lopta el a kétkekerűt, majd eladta azt egyik ismerősének, egy 29 éves nyirádi lakosnak. A férfi pár nappal később azonban szintén továbbértékesítette a kerékpárt egy harmadik személynek, aki miután megtudta, hogy bűncselekmény elkövetéséből származik, bevitte azt a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A 27 éves tapolcai lakos ellen lopás bűntett, míg a 29 éves nyirádi férfi ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!