csak a repülőtérig jutott

2020.03.09. 11:00

Hollandiából rendelt drogot egy Balaton környéki férfi

Kétszer is rendelt kábítószert egy férfi Hollandiából, de az „anyagot” még a repülőtéren lefoglalták. A bíróság felfüggesztett börtönre ítélte.

Mátételki András

bíró ill

A 26 éves, Balaton környéki vádlott 2017 februárjában rendelt Hollandiából drogot, csakhogy a Liszt Ferenc reptéren lefülelték a szállítmányt. A csomagban 10-10 sárga, illetve rózsaszín tabletta volt. Két héttel később újabb csomag érkezett a büntetlen előéletű férfi nevére, de az is elakadt a légikikötőben. A hatóságok bevizsgálták a fehér színű masszát, amelyből amfetamint mutattak ki. A nyomozók az év novemberében házkutatást tartottak a fiatalember lakásán. Darabos port és tablettatöredéket találtak, ami drogfogyasztásra utalt – ezt orvosi vizsgálat támasztotta alá.

A Veszprémi Járásbírságon tartott előkészítő ülésen bűnösnek vallotta magát a férfi, amit enyhítő körülményként vettek figyelembe. Viszont súlyosbította tettét, hogy a behozott kábítószer jóval meghaladta a csekély mennyiséget, valamint a fajtája keménydrognak minősül.

A bíróság az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt a férfit 225 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. A törvényszék súlyosbított a döntésen: a vádlottat egy év börtönre ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették, emellett meg kell fizetnie az 596 ezer forint bűnügyi költséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!