ittas sofőrt is fogtak

2020.04.27. 16:00

351-en kaptak helyszíni bírságot Veszprém megyében a kijárási korlátozás megszegése miatt

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből.

Fotó: Archív

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy halálos kimenetelű, két személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány kilenc embert állított elő, köztük hatot bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrök Nemesvámoson igazoltattak egy autóval közlekedő helyi lakost 2020. április 26-án 10 óra 35 perckor. A rendőri intézkedés során a 67 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult, ezért a sofőrt további mintavétel céljából a járőrök előállították a helyi rendőrkapitányságra, ellene büntetőeljárás indult.

A fenti eseten túl további egy járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt, vele szemben is büntetőeljárás indult.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. április 26. 24 óra közötti időszakban Veszprém megyében a rendőrök összesen 77 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 351 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 317 szabálysértési feljelentést tettek.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!