pofon vágta és leköpte a nőt

2020.04.07. 11:00

Ittasan, bedrogozva bántalmazta élettársát egy tapolcai férfi

Kegyetlenül bánt kedvesével egy férfi, aki ittasan nem tudott magán uralkodni. Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A tapolcai P. Z. T. évek óta együtt élt barátnőjével, ám kapcsolatuk időről időre megszakadt a vádlott italozása miatt. A 40 éves férfi 2018. december 21-én éjjel 11 órakor ittasan felhívta vidéken élő élettársát, hogy jöjjön be érte kocsival a városba. Így is történt, ám köszönet helyett a férfi trágár szavak kíséretében hazaküldte a nőt, és tovább italozott. Két órával később taxival hazament, majd veszekedés közben gyomron ütötte, pofon vágta és leköpte élettársát, aki kihívta a rendőröket. Amikor az egyenruhások távoztak, a nő utcán álló Opeljét megrongálta, amelyben 283 ezer forintos kár keletkezett.

Aznap délelőtt a továbbra is ittas és agresszív vádlott berúgta a ház ajtaját, amikor a nő és édesanyja megpróbálta kizárni a lakásból. A vádlott párja telefonját a földhöz vágta, megtaposta. A rendőrök elvitték a férfit mintavételre: ahol kiderült, a büntetlen előéletű vádlott kábítószert is fogyasztott.

A mostani tárgyaláson egy korábbi ügye miatt is felelősségre vonták. 2017 nyarán P. Z. T. Tapolca határában kanna­bisz­ültetvényre bukkant. Néhány tövet hazavitt, amelyeket kiültetett tapolcai otthonának udvarába.

A Tapolcai Járásbíróság személyi szabadság megsértésének büntette, illetve magánlaksértés, kábítószer-birtoklás, rongálás és becsületsértés vétsége miatt a vádlottat egy év nyolc hónap börtönre ítélte, aminek a végrehajtását három évre felfüggesztette. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!