Brutális módszerekhez folyamodott

2020.04.21. 11:00

Kivégzéssel fenyegette riválisát – a Veszprémi Járásbíróság próbára bocsátotta

Nem kellett börtönbe vonulnia annak a férfinek, aki halálosan megfenyegette riválisát. A bíróság jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Mátételki András

Tavaly májusban a közösségi oldalon ismerkedett meg egy 23 éves férfi azzal a hölggyel, aki élettársi kapcsolatban élt veszprémi párjával, közösen nevelték gyermeküket. Az üzenetváltások során nő elpanaszolta a másik megyében lakó vádlottnak, hogy nem kiegyensúlyozott a párkapcsolata. A „beszélgetés” egy idő után abbamaradt, az asszony már nem írt a hozzá közeledni akaró férfinak, az üzeneteire sem válaszolt. Ez a vádlottnak nem tetszett, mindenképpen a közelébe szeretett volna kerülni a nőnek, ezért felvette a neten a kapcsolatot az élettárssal. Brutális módszerekhez folyamodott, hogy elüldözze a férfit kedvesétől. Azzal fenyegette meg, hogy megveri, megöli. Még ugyanezen a napon felhívta telefonon, ahol még ennél is tovább ment: kilátásba helyezte, hogy kivégzi riválisát, aki megijedt, és a hatóság közbelépését kérte.

A vádlott a kihallgatásakor elismerte a bűncselekményt, ezért a Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozta jogerős döntését: zaklatás vétsége miatt a fenyegetőt másfél évre próbára bocsátotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!