első a biztonság

2020.04.04. 07:00

Közösen járőröznek Balatonalmádiban

A 25 éves Balatonalmádi Polgárőr Egyesület tagjai között tudja a városi rendőrkapitányság vezetőjét Borbély Zoltánt és a polgármester Kepli Lajost is.

Sági Ági

A képen balról Borbély Zoltán a városi rendőrkapitányság vezetője, Büki Zsolt rendőr és Kepli Lajos polgármester

Fotó: Sági Ági/Napló

A napokban közös járőrözésen vettek részt, melynek egyik célja volt, hogy együttesen próbálják a településen élő és a közbiztonság javítása érdekében tenni vágyó fiatalokat az egyesület tagjai közé toborozni.

A rendőrség és a polgárőrség havi rendszerességgel lát el közös szolgálatot, gyalogosan járőrözve a város frekventált területein, melynek során a lakossággal beszélgetve töltik el a szolgálatot. Így megismerik az itt élők véleményét, és aktuális problémáikat a közbiztonsággal kapcsolatosan, melyet a későbbi munka során hasznosítanak.

A képen balról Borbély Zoltán a városi rendőrkapitányság vezetője, Büki Zsolt rendőr és Kepli Lajos polgármester
Fotó: Sági Ági/Napló

A veszélyhelyzetben is fontosnak tartják, hogy a közterületi jelenléttel a lakosság biztonságérzetét fokozzák. Örömmel nyugtázták, hogy a lakosság a kijárási korlátozást betartja, azt komolyan veszi, a rendfenntartók jelenlétét pozitívan fogadták. Volt olyan üzlet, ahol kifejezetten kérték, hogy a reggeli órákban jelenlétükkel segítsék, erősítsék a rend, a fegyelem betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!