összehangolt akció

2020.06.06. 10:58

Embercsempészeket fogtak a rendőrök Veszprém megyében

A Veszprém megyei rendőrök a 8-as számú főúton fogták el a három szír férfit.

police.hu

Forrás: police.hu

Az Ajkai Rendőrkapitányság és a Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztályának közreműködésével június 5-én 4 óra 5 perckor a 8-as számú főúton állítottak meg egy magyar rendszámú Opel, valamint egy osztrák honosságú Audi típusú személygépkocsit.

A két autóban – amelyek Ausztria felé haladtak – összesen hét szír állampolgár utazott, közülük négyen illegálisan jutottak Magyarország területére.

Fotó: police.hu

A két járművezetőt és segítőjüket, továbbá a négy illegálisan az országban tartózkodó férfit előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 25 és 26 éves sofőröket, valamint a 24 éves társukat őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek a négy illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!