a rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát

2020.06.18. 16:00

Meghalt egy utas, amikor busszal ütközött egy betegszállító Veszprémben

Halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás egy 46 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: rendőrség

Egy 46 éves helyi férfi 2019. október 10-én délután betegszállító autóval közlekedett Veszprémben – írja a police.hu. Haladása során egy útkereszteződéshez érve a közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget a balról érkező helyi járatú autóbusznak, és összeütköztek. Ennek következtében a betegszállító gépkocsi nekicsapódott egy villanyoszlopnak, és a járműből az egyik utas a kinyíló ajtón kiesett, és a járdára zuhant.

A balesetben az idős személy megsérült, kórházba szállítását követően pedig életét vesztette.

A betegszállító autó sofőrje ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

Fotó: rendőrség

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!