a karantén szabályait is megszegte

2020.06.04. 16:00

Nem bírt magával a veszprémi férfi, lebirkózott egy virágládát

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai garázdaság és rongálás miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 22 éves helyi lakost.

Fotó: police.hu

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. június 3-án délután arról, hogy egy férfi Veszprémben egy közterületen elhelyezett virágládát feldöntött – írja a police.hu.

A kiérkező járőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy az elkövető az egyik vendéglátóhely utcára kihelyezett asztalához leült, majd egy másik székre feltette a lábát. Az egyik alkalmazott felszólította, hogy vegye le a lábát, mire a férfi megragadta az asztalon lévő vázát, összetörte azt, továbbá felborított egy nagy méretű virágládát. Ezt követően a tettes távozott a helyszínről, majd egy közeli fagyizó tölcsértartó állványát csapta a földhöz. A járőrök a helyszín közelében elfogták a 22 éves helyi lakost, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az intézkedés során a rendőrök megállapították továbbá, hogy a bűncselekmény elkövetése idején a férfi megszegte a részére elrendelt hatósági házi karantén szabályait, ezért vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!