súlyos testi sértés a balaton-parti településen

2020.06.27. 07:00

Nemcsak élettársát, a segítségére sietőket is bántalmazta egy férfi

Személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés, magánlaksértés és több más bűncselekmény elkövetésével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki az élettársa sérelmére követett el erőszakos cselekményeket, de bántalmazta az élettársát segítő személyeket is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blanscape

Az erőszakos bűncselekmények miatt büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló 56 éves férfi 2019. július 6-án a délutáni órákban azért, hogy élettársát erőszakkal hazavigye elment ahhoz a Balaton parti településen lévő ingatlanhoz, ahol élettársa tartózkodott. A férfi a kerítésen átugorva és a bejárati ajtó ablakát betörve bejutott a házba és élettársát annak akarata ellenére elkezdte kifelé húzni a házból.

Mivel a 70 éves, beteg házigazda megpróbált segíteni a nőnek, őt az elkövető ököllel arcon ütötte, majd amikor az idős férfi leült egy székre, azt kirúgta alóla.

A sértett férfi ekkor a telefonján értesíteni akarta a rendőrséget, azonban a vádlott ezt megakadályozta azzal, hogy a sértettől a telefont elvette és földhöz vágta. A házban tartózkodott ekkor egy fiatalabb férfi is, aki szintén a nő segítségére sietett, de az elkövető őt is és a nőt is megütötte. Mindhárom sértettnek könnyű sérülései keletkeztek, a cselekmények büntetőjogi következményei azonban az idős, kora és állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett cselekmény esetében súlyosabbak. Míg alapesetben a könnyű testi sértés két évig, addig a súlyosabb cselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az elkövető ellen még folyamatban volt az előző büntetőeljárás, amikor 2020. március 30-án, szintén a fenti balatoni településen, ittas állapotban tartott hazafelé élettársával, akivel útközben szóváltásba került, majd több alkalommal ököllel és tenyérrel is arcon ütötte a nőt, aki a földre esett. Az elkövető ezután elhagyta a helyszínt, élettársa pedig egy közelben tartózkodó férfitől kért segítséget.

A sértettnek a bántalmazás következtében eltört az állkapocscsontja.

Az ügyészség vádiratában indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak a két eljárás egyesítését, a letartóztatásban lévő bűnismétlő férfival szemben pedig börtönbüntetés kiszabását, továbbá a korábbi felfüggesztett börtönbüntetéseinek utólagos végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!